-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8059 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اگر كسي به زور كار خلافي را مرتكب شد، آيا گناه كرده است؟

گاهي زور و اجبار به حدي است كه به طور كلي اختيار را از انسان سلب ميكند. در اين صورت گناهي توسط شخصي كه مجبور و مُكرَه ميباشد، صادر نشده است، زيرا آن شخص يكي از شرايط تكليف را كه اختيار و قدرت است، دارا نميباشد. قرآن مجيد ميفرمايد: كسي كه مجبور شود از گوشت مردار، خون يا گوشت خوك بخورد، گناهي بر او نيست، به شرط اين كه ستمگر و متجاوز نباشد.

اين حكم در موارد ديگر نيز جاري است. از سوي معصومان رواياتي به عنوان رفع تكليف از مضطر و مجبور ذكر شده است. اما اگر اجبار به اين حد نباشد، يعني اختيار از انسان سلب نشده باشد، گناه به نام كسي كه آن را مرتكب شده است، ثبت ميشود.

اين دو فرض غير از آن است كه انسان خودش مقدمات و شرايط اجبار را فراهم كند. در صورتي كه مقدمات، دست انسان باشد و مقدمات را فراهم كند، يعني مثلاً به جايي برود كه ميداند او را مجبور به كار خلافي مي كنند، يا زمينة گناه در آن جا وجود دارد و به اجبار تن به گناه دهد گناه كرده است، اگر چه كاملاً مجبور باشد.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.